At noe kan være så godt når det er ferskt, og smake så sagmugg dagen etter?
Bland 8 dl hvetemel, 6 dl grov sammalt hvete, 3 ts bakepulver, 2 ts sukker, 1 ts salt og en stor neve lettkokte havregryn i en bolle.
Ha i 200 gram kaldt smør (jeg pleier å høvle det i skiver med en ostehøvel) og smuldre det i melet. Ha i to femåringstore never med solsikkekjerner, tre egg, et beger cottage cheese og 3,5 dl melk (sur eller søt).
Bland godt, det enkleste er å bruke hånda selv om det blir litt grisete. Blir det for klissete, ta i litt mere mel.
Legg bakepapir på ei plate, og fordel deigen på 3-4 hauger. Klapp ut så det blir ca. 5-7 cm høyt og noenlunde rundt. Dypp en brødkniv i mel og del hver sirkel i 4-8 «kakestykker» uten å flytte dem fra hverandre. Stek på 200 grader i ca. 25 minutter, litt avhengig av størrelsen, til de er gyldenbrune.
Spis ferske med ost, smør, marmelade… Mmmmm!
Variasjon:
- Bytt ut havregrynene med musli med nøtter og tørket frukt.
- Ha i revet parmesanost og lettstøtte tørkede krydderurter, f.eks timian og rosmarin.