Små skumle

Standard

Dette er en idiotsikker oppskrift på vanvittig gode brownies. I min familie heter de «skumle», fordi de er skummelt gode, og gjorde sin inntreden lenge før brownies var å få i alle kioskdisker og på alle kakebord. Denne bakte jeg og vennene mine i smug etter skoletid i niende klasse, og for å skjule beviset måtte vi spise opp absolutt alt sammen… Siden dengang har den blitt mer og mer dekadent. Opprinnelig var det bare hakkede nøtter på den. Nå er det hakket både brun og hvit kokesjokolade og karamellsaus. Nøtter er valgfritt, og både hassenøtter og valnøtter er godt.

 

Pisk eggedosis av 4 egg og 360 gram sukker.

Ta i 200 gram smeltet og avkjølt smør.

Sikt i 100 gram mel, 2 ss vaniljesukker, 1 stor ss bakepulver og 6 ss kakao.

Ha røra i langpanne (med bakepapir). Dryss med grovhakket både mørk og lys og hvit kokesjokolade og hell karamellsaus (Freia) utover (hva er et godt norsk ord for drizzle?), og nøtter hvis du vil. Du kan selvfølgelig la være å ha tre typer sjokolade, men ikke dropp den hvite, for den karamelliserer seg og blir små gode seige klumper, mens den lyse og mørke smelter og blander seg med røra, så de har forskjellige funksjoner.  

 

Stek i 30 minutter ved 180 grader. Den behøver ikke å være tørr på prøvepinne. Skjær den i biter før den er helt kald. I teorien holder den seg fint noen dager i en tett boks. I praksis har det veldig sjelden vært opplevd.

 

Du kan også øke oppskriften med 50% og få en høyere, mykere kake. Den kan bli litt deigete i midten, men det behøver ikke å være feil…

 

Ett svar »

Legg igjen en kommentar